Gravel Bisiklet Nedir?

09-02-2022 08:56
Gravel Bisiklet Nedir?
 

gravel bisiklet nedir?

 Gravel Bisiklet Nedir
Yol Performansı
gravel nedir?
Gravel sözlük anlamında çakıllı bozuk yolları tanımlamak için kullanılır. Asfaltın bittiği patika ve hafif-arazi yolların en hızlı en hafif ve en konforlu bisikletleri de gravel bisikleti olarak tanımlanmıştır.
Arazi Performansı
Daha geniş tekerler
Gravel kadroları geniş lastik kullanımına izin veren teker boşukları ile asfalt dışına çıkıldığında ihtiyaç duyulan daha geniş dış lastiklerin bir yol bisikletinde kullanımını olanaklı kılar.
Güven Veren Kontrol
performans ve konfor
Görünüş olarak cyclocross bisikletlere benzese de gravel bisikletleri bir cyclocross bisiklete göre daha çok yönlü bir yüzey uyumuna sahiptir. Hem yolda hem arazide uzun kilometlerin üstesinden kolayca gelir.
gıant gravel bisiklet modelleri
Giant Bicycles gravel modeli Revolt serisinden oluşur. Gravel konseptinin doğuşundan önce Anyroad ve Toughroad modelleri ile gravel yollarda yüksek performanslı sürüşe uygun bisikletler üzerinde uzun yıllardır deneyim biriktiren Giant Bicycles,  2015'den itibaren Revolt ile gravel konseptinde uzmanlaşmıştır. Yeni Revolt Advanced karbon gravel bisikletleri, değiştirilebilir aks mesafesi, hafifletilmiş kadro ve daha hızlı bir kadro geometrisi gibi benzersiz özelliklerle donatılmıştır.
Neden gravel bisiklet?
Keşif sürüşleri için ideal olan gravel bisikletleri bir teknik sürüş beceresi istemeyen arazi yollarının en hızlı makinesidir. Asfaltta da bir yol bisikletinin temel aerodinamik avantajlarını sunar. Dişli oranları her zemin yüzeyinin üstesinden gelebileceğiniz oranlarda seçilir. Gravel konseptini besleyen yeni grupsetler, gidon tasarımı ve bikepacking konsepti gravel bisikletlerin kısa sürede oldukça popüler hale gelmesini sağlamıştır. Arazi sürüşlerine uygun yol tutuşuna sahip daha geniş dış lastik kullanımı gravel bisikletlerini asfaltta da  iyi bir kış bisikleti olarak eğerlendirmenizi de sağlar.

GIANT UK | Gravel bisiklet

Son zamanlarda popülaritesi giderek artan Gravel / Keşif bisikletleri nedir sorusunu masaya yatırdığımız bu yazıda Giant'ın Revolt serisinde bulunan bazı özelliklere de değinildi.

Macera/Keşif bisikletleri olarak da bilinen gravel bisikletleri nispeten yeni bir trend ve insanların yol veya dağ bisikletinden ziyade yeni arayışlarıyla hızla büyüyor. Büyüyen ABD gravel yarışlarıyla ortaya çıktılar ve hemen hemen her parkurda binmek için mükemmel çok yönlülükleri nedeniyle popülerlikleri arttı, bu yüzden yakınlarda gravel parkurlar yoksa endişelenmeyin! Toprak patikalar, hafif patikalar, çiftlik patikaları, kışın yol sürüşü ve işe gidiş geliş sadece birkaç mükemmel kullanım alanıdır - siz nereye gitmek isterseniz, bisikletin üstesinden gelebileceğine güvenebilirsiniz. Gravel/Macera bisikletinin çok yönlü oluşuyla zorlu arazilerde asfalttaki gibi işin üstesinden gelebilecek bir tasarım geliştirildi. Bir başka deyişle bir keşif bisikleti oluşturmak için Gravel bisiklet konseptinde yol, cyclocross ve dağ bisikleti disiplinlerinden en iyi parçalar birleştirildi.


GRAVEL KADRO GEOMETRİSİ

Görünüş olarak cyclocross bisikletlerine benzemelerine rağmen, özellikle uzun mesafelerde gravel bisikletlerini daha kolay ve daha konforlu hale getiren birkaç fark vardır.İlk olarak, daha rahat bir sürüş pozisyonuna sahiptirler. Daha uzun bir alın borusu, biniciyi sürüş sırasında daha dik tutmak için daha sığ bir alın borusu açısıyla birleşir. Özel bir Gravel bisikleti olan Revolt'u yine özel bir çapraz seçenek olan TCX ile karşılaştırırsak, sayılar hikayeyi anlatır - TCX 148 mm'lik bir alın borusunu 73 derecelik bir açıyla birleştirir. Revolt'ta, alın borusu 70,5 derecelik bir alın borusu açısıyla 150 mm ölçüsüyle daha uzundur.Dik bir sürüş pozisyonunun birçok faydası vardır - daha az agresiftir, bu nedenle sırt ve omuzlardaki yorgunluğu azaltır, görünürlüğü iyileştirir ve sürüş için daha dengeli bir kadro oluşturur. Orta göbek daha alçak ve aks mesafesi de daha uzundur (1036 mm'ye karşı 976 mm); daha uzun aks mesafesi ve daha düşük alın borusu açısına sahip olmak, daha kontrollü, daha güvenli gidon hakimiyeti ve daha dengeli bir sürüş sağlar - özellikle engebeli arazide önemlidir. Rakamlar açısından büyük bir fark gibi görünmese de, kadro geometrisi açısından bu küçük ince ayarlar bisiklette ve kullanım tipinde büyük bir değişiklik sunar.


GRAVEL BİSİKLET FREN SİSTEMİ

Gravel bisikletlerde disk fren kullanımı yaygındır ve bunun nedeni basit; daha iyi durdurma gücü, artırılmış güvenilirlik ve daha geniş teker boşluğu, bunlar disk frenlerin temel faydalarından sadece birkaçıdır. Disk frenlerin olumsuz koşullarla başa çıkma yeteneği, belki de en önemli faktördür, çünkü jant frenli muadillerine kıyasla yağmur ve çamurdan etkilenmezler.Geriye kalan tek soru, frenlerin mekanik mi yoksa hidrolik mi olduğudur. Üstün performans nedeniyle tercih edilen hidrolik disk frenler genellikle daha pahalıdır, ancak her iki durumda da disk frenlerin tüm avantajlarına sahip olursunuz.


GRAVEL BİSİKLET TEKER SETİ

Bisiklet ve zemin arasındaki tek temas noktası olarak, gravel bisikletinizden en iyi şekilde yararlanmak için doğru lastik seçimini yapmak çok önemlidir. Gravel bisiklet serimiz standart olarak 38 mm lastiklerle gelir, ancak 32 mm'den daha geniş 48 mm lastiklere kadar her lastiği takabilirsiniz. Bu seri, 32 mm'yi yolda daha hızlı hale getiren ve 48 mm'yi patikalarda daha yetenekli hale getiren ancak hızdan ödün vermeyen pek çok olasılık sunuyor.Sürüşünüzün çoğunu hangi arazide yapacağınızdan emin değilseniz, öğrenene kadar 38 mm harika bir başlangıç ​​noktasıdır. Düzenli olarak değiştirmeniz gerekiyorsa, değiştirmeyi kolaylaştırmak için farklı ebatlarda lastiklere sahip başka bir tekerlek setine yatırım yapma seçeneğini düşünebilirsiniz. Bu pahalı bir seçim olabilir, ancak karşılayabiliyorsanız, sürekli lastik değiştirme zahmeti olmadan bisikletinizi çok daha uyumlu hale getirir. Gravel lastiklerin çoğu, farklı yüzeylerde viraj alma kabiliyetini geliştirmek için daha yapışkan, zemini daha fazla kavrayan, hızlı dönen sırt özelliğine sahiptir. Sızdırmazlık sıvısı delinmelere karşı bir dereceye kadar sigorta sağladığından ve aynı zamanda daha fazla tutuş için lastikleri daha düşük basınçlarda çalıştırma yeteneği sunduğundan, tubeless (iç lastiksiz) lastikler de gravel bisikletlerde yaygın olarak bulunur. Giant'ın Fondo lastiği, karma arazi sürüşü düşünülerek tasarlanmıştır ve dayanıklılığa özel bir sırt deseni ve mükemmel delinme korumasına sahiptir; bu nedenle, bu sürüş stilinde yeniyseniz, göz önünde bulundurmanız gereken güçlü bir seçenektir.


GRAVEL BİSİKLET VİTES GRUBU

Cyclocross bisikletleri bir dereceye kadar çok yönlülük sağlar; ancak 1x aynakol dişlisi kurulumu tercihleri ​​sorunlu olabilir. Çoğu gravel bisiklet, 2 aynakol dişlisi ile donatılmıştır, bu da sürüş sırasında çok daha fazla vites aralığı ve daha fazla esneklik sağlar, bu da onu yolda, daha dik patikalarda ve yokuşlarda daha yetenekli hale getirirken aynı zamanda yokuş aşağı hızlanmak istediğinizde boşa düşmeden çevrimi sağlar.


GRAVEL BİSİKLET AKSESUARLARI

Konu çok yönlülük olduğunda, onu her türlü ekstra ve eklentiyle uyumlu hale getirmek çok önemlidir. Çamurlukları, bagajları ve ek aksesuarları hızlı bir şekilde ekleme yeteneği büyük bir avantajdır, Revolt hem kadro hem de maşa üzerinde entegre montaj yuvalarıyla gelir. Aynı zamanda, alt borunun altında üçüncü matara yuvasına sahiptir, böylece sele üzerindeki o destansı günlerde susuz kalmazsınız.


GRAVEL BİSİKLET GİDON TİPİ

Bir gravel bisikletinin önemli bir tanımlayıcısı, bir yol veya cyclocross bisikletindeki gibi drop gidondur. Bazı gravel bisikletlerinde düz gidonlar da bulunur; ancak bu, rüzgar direncine karşı aerodinamik konuma geçme kabiliyetini önleyerek, yol sürüşü performansında kayıp anlamına gelir. Drop gidonlar ayrıca eller için daha doğal bir konum sağlayarak, düz bir gidona kıyasla daha uzun bir sürüşte daha az yorgunluk yaratır. Revolt serisi, hafifçe genişletilmiş bir gidon ve daha geniş el konumlandırması sunan bir şekle sahiptir.


GRAVEL BİSİKLETTE KONFOR

Çoğu Gravel bisikleti, kullanıcı konforunu en üst düzeye çıkarmak için oluşturulmuş kadro ve bileşenlere sahiptir. Her ikisi de kullanıcı konforunda hayati bir rol oynayan geometriyi ve lastikleri zaten ele aldık, ancak birçok gravel bisikleti de buna yardımcı olmak için tamamlayıcı kitler ve darbeleri sönümleyen sele borusu çözümleri gibi özel bileşenler kullanır. Revolt, 'D-şekilli' boruları sayesinde yoldan gelen tepki ve titreşimleri emmeye yardımcı olan D-Fuse sele borusuna ve D-Fuse gidonuna sahiptir, böylece daha uzağa, daha hızlı ve daha rahat gidebilirsiniz.

gravel bisiklet tavsiye

Giant Revolt Advanced karbon gravel bisiklet modellerini incelemek ve güncel fiyatlarını görmek için aşağıdaki linkli tıklayabilirsiniz.

Giant Revolt karbon gravel bisikletleri ile birlikte gravel kadro setlerimizi değerlendirerek bisikletinizi kendi istediğiniz bileşenlerle oluşturabilirsiniz.

Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçin. 

GIANT REVOLT SERİSİ→

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.