YENİ TCR BASINDA

06-05-2024 16:12
YENİ TCR BASINDA
10.NESİL TCR BASINDAN ÖVGÜ ALDI


Ezber bozan TCR yol bisikleti serisinin 10. nesli geçtiğimiz günlerde Tayvan'daki Giant Group merkezinde dünyanın dört bir yanından gelen medya mensuplarına tanıtıldı. Tescilli kompozit malzemeler ve üretim teknikleri kullanılarak Giant bünyesinde
  tasarlanan ve üretilen seri, sınıfının en hafif kadrolardan bazılarına sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda önceki nesil TCR modellerine kıyasla daha fazla verimlilik sunuyor.



Yeni TCR Advanced SL takım bisikletiyle yaptığı ilk sürüşün ardından, Jayco AlUIa takımından Flippo Zana, TCR'ı '' Tek günlük klasiklerden zorlu dağ etaplarına kadar bir çok yarış için en iyi seçenek, tam anlamıyla harika bir çok yönlü bisiklet.'' olarak tanımladı.

TCR Advanced SL, TCR Advanced Pro ve TCR Advanced olmak üzere üç modelden oluşan yeni seri, ürün geliştiricileri, Giant’ın kendi aerodinamik ekibi ve Giant'ın WorldTour takımı olan Team Jayco-AlUla'nın sporcularıyla teknisyenlerini içeren ortak bir çalışmanın sonucunda ortaya çıktı. Takımın sporcuları yeni TCR Advanced SL takım bisikletlerinin son versiyonlarını İspanya'daki sezon başı antrenman kampında test ettiler.

Tüm seri, en gelişmiş yapım tekniklerin kullanımasıyla; dahili kablo yönlendirme, yeni bir D şekilli OverDrive Aero şaft borusu  ve keskin kenarları olan yeni gidon ve gidon boğazı gibi yenilikçi özellikler sunuyor. 

Kadro seti, tekerlekler, kokpit ve diğer parçalar bir sistem olarak en iyi performansı gösterecek şekilde birlikte tasarlandı, geliştirildi ve test edildi ve editörler üzerinde etki bırakan genel bir sürüş kalitesi sağladı. İlk incelemelerin çoğu, önceki nesle göre sertlik-ağırlık oranında %3,38'lik bir iyileşme sağlayan TCR Advanced SL’e odaklandı.



BikeRadar, TCR Advanced SL'e mükemmele yakın bir derece, 4,5 yıldız verdi ve kıdemli teknik editörü Warren Rossiter, "Konfor açısından, TCR, kullandığım en iyi yarış bisikletlerinden biri gibi hissettiriyor." diye belirtti. Rossiter, özellikle TCR'nin sertlik-ağırlık oranına dikkat çekerek şunları ekledi: “Yeni TCR, yalnızca en hafif yol bisikletlerinde görebileceğiniz bir tepkisellikle tırmanıyor. Daha da iyisi, düşük ağırlık için size bir bedel ödetmemesi.”

Rossiter ayrıca CADEX Max 40 WheelSystem’den "kullandığım en duyarlı hafif tekerleklerden biri" olarak bahsetti.

Kadro sertliğinin artması, daha iyi viraj alma ve sürücünün yoldaki etkilere daha iyi yanıt vermesi anlamına gelir; bu da ilk izlenimlerde yaygın olarak fark edilen bir şeydir. Cyclist için yazan eski elit yarışçı ve uzun süredir katkıda bulunan Nick Squillari, kadronun sertliğini; “TCR, yokuşta ve  düzlükte kaya gibi sağlamdı, aşağı inerken de ateş gibi iz bırakıyordu” diyerek takdir etti. “Bu bisikletin duyarlılığı, TCR’ın son derece iyi dengelenmiş hissettirmesi tamamen mühendislerin becerisi olmuş ki - diğer bisikletlere göre Giant'ın en iyi sertlik-ağırlığına sahip olduğu göz önüne alındığında- bu azımsanamayacak ölçüde bir başarı.”

Escape Collective'in Teknoloji Müdürü James Huang, TCR'nin sertliği ve ağırlığından eşit derecede etkilendiğini belirtiyor: “Sprint yaparken harika bir şekilde tepki veriyor. Özellikle çok düşük ağırlıkla birlikte, dik tırmanışlarda kesinlikle muhteşem.” Huang ayrıca TCR'nin çevik yol tutuşuna da dikkat çekerek şunları yazdı: “Bisikletin kontrolü, yol tutuşu sayesinde çok kolaylaşırken, güvenli olup olmadığını anlamanızı sağlamada çok iyi.’’

Cycling Weekly Teknik Özellikler Editörü Stefan Abram, TCR’ın kadrosundan ve CADEX Max 40 WheelSystem'in sağladığı hızlanmadan etkilendiğini belirtti: “Otelin önünde ileri geri yaptığım bacak açıcı sprintlerden edindiğim ilk izlenim, çabuk hızlanmasıydı. Elbette 6,4kg'lık bir yapıdan beklendiği gibi, sürüş hızına çıkmak için pedallara hafifçe basmak yeterliydi. Beklenmedik olan, bir kez serbest bırakıldığında hızını nasıl koruduğuydu - hız kesme, beklediğimden belirgin şekilde daha yavaştı. Bunun büyük ölçüde tekerleklerden ve CADEX'in jant telleri, göbek ve jant profilinde yaptığı iyileştirmelerden kaynaklandığını düşünüyorum.”

Abram, “bunun tek bisikleti olmasından çok mutlu olacağını" ekledi ve bisikletin eğlence faktörüne "tam puan’’ verdi.

Wielerflits yazan Teknik Editör Ties Wijntjes, TCR’ın dört dörtlük olduğunu belirtti. "Bisiklet sert ama rahatsız etmiyor; tepkisel ama kontrolsüz değil. Bu sürüş özelliklerinin dengesi, düşük ağırlığı ile birlikte, TCR’ın amaçlandığı gibi neredeyse her türlü arazide ve her türlü efor sırasında kendini koruyabilen son derece sağlam bir yarış bisikleti olmasını sağlıyor.”

Just Ride Bike YouTube kanalından David Arthur, bisikletin Tayvan'daki lansmanında çektiği ilk izlenim videosunda yeni TCR’ın pek çok özelliğini mizah katarak özetledi:  "Bu TCR, sürmeyi çok kolaylaştırıyor. Çok hafif, çok sert, çok hızlı. Peki zorluk nerede? Sürmesi öyle keyifli ki! Giant harika bisikletler üretiyor, mühendisliğine, fiyat performanslarına, bisiklet satışındaki sade yaklaşımlarına bayılıyorum. Bu bisiklet harika."

Başka bir YouTube kanalı olan The Ride with Ben Delaney, TCR ve diğer kompozit bisikletlerin ham karbon iplikten bitmiş kadrolara kadar üretildiği Giant'in kompozit fabrikasını gezdikleri bir video yayınladı.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.