Yeni DEFY

23-04-2024 16:27
Yeni DEFY

YENİ DEFY ENDURANCE ROAD SERİSİ MEDYA TARAFINDAN BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI!


Son birkaç aydır, yeni tanıtılan Defy serisinin incelemeleri hızla arttı ve medya, bu endurance yol bisikleti serisine çok olumlu değerlendirmeler yaptı.


Beşinci nesil Defy serisi; her seviyedeki yol sürücüsüne, farklı fiyat ve modelde geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Tüm yol bisikletçilerine daha verimli, konforlu ve kontrollü uzun ve hızlı yolculuklar yapma imkanı sağlıyor.

Seride üç farklı model bulunuyor: Defy Advanced SL, Defy Advanced Pro ve Defy Advanced. Her biri Giant tarafından, ağırlık, sertlik ve esneklik açısından önceki nesil Defy bisikletlerine göre önemli kazanımlar elde etmek için; ham karbon ipliklerden, entegre bileşenlere kadar el işçiliğiyle üretildi.

 
Her seri kendi kompozit sınıfı ve ağırlığına sahip benzersiz bir kadro seti üzerine inşa edilmiş olsa da, hepsi gelişmiş uyum için yeni bir D-Fuse sele borusu tasarımı ve aynı yol yumuşatma tasarım ilkelerini bisikletin ön ucuna uygulayan yeni Contact D-Fuse gidon gibi temel özellik ve teknolojileri paylaşıyor. Tüm seri, yeni aerodinamik şekilli gövdeleri kullanan dahili kablo yönlendirme ile birlikte 38mm'ye kadar lastik sığacak daha fazla boşluğa sahip.

İncelemelerin çoğu, önceki nesle göre yaklaşık yüzde 20 daha hafif bir kadroya sahip olan Defy Advanced SL'e odaklanıyor. Bu amiral gemisi serisi, diğer endurance yol bisikletlerinde sıklıkla görülen amortisörler, furş veya başka eklentiler kullanmadan sorunsuz verimlilik elde ettiği için övgü aldı.

 

Road.cc'den Mat Brett, "Kadroya ya da maşaya herhangi bir ek olmadan Defy Advanced SL 0 hala olağanüstü derecede konforlu olmayı başarıyor." derken; 

"Çok bozuk yolda bile sarsılmadan, pürüzsüz bir sürüş yapmanızı sağlayan konforlu bir bisiklet." diye ekliyor.

 

Bicycling Australia da,  yazarı Peter Maniaty'nin;  "Abartılarla dolu bir endüstride Giant, Defy'da yapılan geliştirmeler için basitlik vurgusunu yapmaktan memnun. Başka bir deyişle, bu bisiklet temel unsurlara sadık kalıp onları çok çok iyi yaparak öne çıkıyor." yorumuyla Giant'ı ve yeni çıkan Defy'ı takdir ediyor.

Escape Collective'den James Huang da çok etkilenmiş ve şöyle yazmış: "Birçok markanın amiral gemisi yol yarışı bisikletleri kadar hafif ve aynı derecede verimli hissettiriyor. Sürücü konforunu ön planda tutuyor ancak bunu sağlamak için tuhaf şeylere başvurmuyor. Tam gelişmiş bir performans bisikleti görünümündeyken aynı zamanda

38 mm genişliğinde lastikler için boşluk ve ön ve arka çamurluklar için bağlantılara sahip." 

Yolda nasıl bir performans sergilediğine gelince, birkaç test uzmanı yeni Defy Advanced SL' i doğrudan kendi kategorisindeki en iyi rakiplerle karşılaştırdı. BikeRadar'ın Specialized Roubaix SL8 ile yaptığı karşılaştırmada Defy açık ara galip geldi.

BikeRadar'ın kıdemli teknik editörü Warren Rossiter, "Defy'ın yol odaklı olmasını ve Giant'ın endurance bisikletin sınırlarını bulandırmamasını seviyorum" diye yazdı. "Defy'ın bu son sürümü, önceki modellerin sınıf lideri akıcılığını ve yol tutuşunu korudu. Daha geniş lastik aralığı bisikleti modernleştirirken, yarış heyecanından ödün vermiyor. Beni etkileyen, sürüş kalitesi ile bu temel unsurların uyumu oldu"






Road.cc, Defy'ı Canyon Endurace ve Lauf Uthald ile bir grup testine soktu ve "Sıradan ölümlüler için tasarlanmış en üstün bisikletlerin savaşını kim kazanacak?" sorusunu sordu. Editörler, geometri, lastik boşluğu ve ağırlık gibi çeşitli faktörleri değerlendirdi. Defy Advanced SL, testte en hafif olanıydı ve testi yapan Jamie Williams'a göre onu kazandıran özellik de bu oldu. Üçü arasında en canlısı olarak nitelendirdiği yazısında "Özellikle tırmanışlarda en canlı hissettiren bisiklet." olarak Defy'ı tanımladı.

Road.cc ayrıca Defy Advanced SL'yi yılın "en iyi süper bisikletlerinden" biri olarak seçti ve "olağanüstü bir şekilde konfor, çeviklik ve pratiklik karışımına" dikkat çekti. Editörler,
"D-Fuse sele borusunun şaşırtıcı derecede aşağı esneme ve Giant'ın Contact SLR gidonunun ön kısmında yeterli titreşim emilimi sağladığını" eklediler.


Almanya'nın Tour dergisi de Defy Advanced serisini test edenlerden biriydi ve D-Fuse sele borusu ve gidonun sağladığı pürüzsüz sürüş kalitesini överek, daha giriş seviyesi olan Defy Advanced 2 modelinin "düzgün bir şekilde engebeli yollarda hareket ettiğini" belirtti.

Yeni Defy Giant Caddebostan'da yerini aldı. En kısa zamanda mağazamızı ziyaret edip yakından inceleyebilirsiniz.





Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.