Limar Horus Gözlük İncelemesi

11-11-2023 19:45
Limar Horus Gözlük İncelemesi



İnceleme | Limar Horus Bisiklet Gözlüğü

Bisikletinizi sürerken ekipmanlarınızın size en iyi performansı sunmasını beklersiniz. Sonuçta bu, özenle seçtiğiniz ve sürekli olarak para harcamak istemediğiniz yatırımlardır. İyi bir bisiklet gözlüğü, sürüş keyfinizi artırarak hem konfor hem de güvenlik sağlar. 

Gözlükte tercihim Limar'ın Horus modeli. Öncelikli nedenim Horus'un sağladığı istikrarlı uyum. Ayarlanabilir burun pedleri ve bükülebilir saplar, bir performans gözlüğünden beklediğim artı özellikler çünkü daha önceki gözlüklerimde fitle ilgili kötü deneyimlerim vardı.

Düşünün ki, tam bir sürüşe başlayacaksınız ve gözlüğünüz burnunuzdan aşağıya kayıyor. Daha da kötüsü bunun tam FTP sınırlarınızı zorlayacakken olması; görüntü üst çerçeveyle dikey olarak ikiye böldüğünde sinirleriniz fena bozulur. Bir başla gözlükte ise buğulanma sorunları yaşamıştım. Bir gözlükte uyum veya buğulanma sorunları yaşamak sürüşün tadını kaçırmaya yeter de artar. Limar Horus gözlüğünün özelliklerini okuduğumda, bu iki rahatsız edici soruna kesin çözümler sunduğunu gösteren işlevsel özellikleri onu denemem için beni yeterince ikna etmişti.

Limar Horus modelini Fransa'da Mont Ventoux tırmanışı da dahil, bu inişli çıkışlı bir coğrafyada 500km'nin üzerinde denedim. Yer yer bozuk asfaltta ve güneşin henüz doğduğu ve battığı saat dilimlerinde de test ettim. %7-8 eğimli 10km'lik inişlerde bol bol gidona yattım. %12-15 arası eğimlerde bisikletimi sağa sola sallayarak bir saati geçen tırmanışlar yaptım. %1-2 eğimli yollarda sprint attım. 3 derece hava sıcaklığından 27 derece hava sıcaklığına kadar değişen iklimlerde denedim ve gözlüğün performansından hiç şikayetçi olmadım.

Limar Horus Sunglasses
Gözlükte buğulanma problemi


Buğu Önleyici Havalandırma

Limar Horus'un en sevdiğim özelliklerinden biri, buğulanmayan lensleri. Lensin üzerindeki hava kanalları, sürüş sırasında buğu sorununu tamamen ortadan kaldırıyor. Yani güneş ışınlarını kırayım derken suni sisle uğraşmıyorum.

Ayarlanabilir burun pedleri


Ayarlanabilir burun pedi

Horus'un burun pedleri tamamen ayarlanabilir. Bu pedleri burun şeklinize göre esnetebilirsiniz ve konumları sabit kalır. Böylece burnuma göre gözlük seçmek zorunda değilim. Horus'un yüzüme tam istediğim şekilde oturmasını sağlayabiliyorum.

Bükülebilir gözlük sapları


Bükülebilir Saplar

Kulak saplarını bükerek gözlüğünüzü kafanıza tam tutunmasını sağlayabiliyorsunuz. Bir kez ayarladıktan sonra gözlüklerim asla yerinden kıpırdamıyor. Yani ben sürüşe odaklanırken gözlüklerimle uğraşmak zorunda değilim.


Grilamid TR90

Çerçeve

Horus modeli, diğer Limar gözlükleri gibi darbeye dayanıklı Grilamid TR90 malzemesinden üretilmiş. Bu malzeme, sporcular için üretilen kaliteli gözlük çerçevelerinde bir standarttır ve aynı zamanda son derece hafif bir malzeme. Gözlüğü taktığınızda, neredeyse onu hiç fark etmiyorsunuz, çünkü tüy kadar hafif (30 gr). Geniş bir yüzey alanı sunan tam çerçeve, toz ve böcek gibi havadaki istenmeyen cisimlere karşı tam koruma sağlıyor. Horus, yoldan veya havadan gözüme püsküren şeylerden beni fazlasıyla koruyor. Geniş lensler geniş bir görüş açısı sunuyor ve görebildiğim her şey lensin arasında yekpare bir görüntünün içinde kalıyor.

Lens

Çizilmeye dayanıklı %100 polikarbonat malzemeden yapılan polarize lensler, ışığı yansıtan kaplama ile tamamlanmış. Bu, gözlüğü kullanmaya başladığınızda renkleri keskinleştirerek görüntüyü daha net hale getiriyor. Gözlüğü takar takmaz bunu hissedebiliyorsunuz. Yüksek hızda ilerlerken yoldaki her detayı görmek kolaylaşıyor. Ayrıca güneş ışınlarının gözümü almasını engellerken, görüşü karartmıyor. Horus, hem güneşli hem de bulutlu havalarda işimi görüyor, sürüş kalitemi arttırıyor.



Havalandırma

Lensin üst bölümünde yan yana dizilen delikler, bisiklet sürerken gözlüğün buğulanmasını engellemek için havayı içeri alıyor. Özellikle kış günlerinde soğuk boyunluğu gözlüğün altına kadar çekmenizi gerektiriyorsa havalandırması olmayan bir gözlükte buğulanma kaçınılmaz olabilir. Ancak Horus zekice tasarlanmış havalandırma mekanizması ile buğulanma sorununu anında ve kesin şekilde çözüyor. Havalandırma işlemini tetiklemek için bisiklet sürüyor olmanız gerekiyor ve bu deliklerinin anında işe yaradığını görmek oldukça mutlu ediyor. 

İstikrarlı Fit

Burun pedlerinin ve kulak saplarının ayarlanabilir olması harika. Bir kez ayarladıktan sonra Horus ne olursa olsun konumunda sabitleniyor. Yani ben sürüş sırasında gözlüğümü sürekli düzeltmek zorunda kalmıyorum. Bükülebilir malzemelerin ne kadar dayanıklı olduğunu henüz bilmiyorum, ancak pedleri ve sapları ayarlamak için güç uygulamak gerekiyor, bu da dayanıklılık hissi veriyor. Yine de bir kez ayarı bulduktan sonra fazla kurcalamamayı tercih ediyorum.

Eksiler

Tam çerçeve lensler değiştirilebilir değil. Horus modeli farklı renk seçenekleri sunsa da, lensler ve çerçevelerde renk seçenekleri Limar'ın sunduğu kombinasyonlarla sınırlı. Yani eğer sonradan lensi değiştirmek isterseniz, maalesef bu mümkün değil. Ancak gözlüklerin performansı her türlü beklentinizi karşılayacak kadar iyi olduğu için bu bir dezavantaj gibi görünmüyor.

Sonuç

Sonuç olarak, Limar Horus bisiklet gözlüğü, profesyonel veya amatör bisikletçinin ihtiyaçlarına mükemmel bir şekilde cevap veriyor. Hem işlevsel hem de şık olan bu gözlükler bisiklete binmeyi daha da çekici hale getiriyor. Hafif, dayanıklı, yüksek performanslı ve yüksek kaliteli bir gözlük olan Limar Horus'u hem yol bisikleti hem de gravel bisikleti kullanıcılarına tavsiye ediyorum. Bu gözlüğün tasarımı bisiklete sağlam binen biri tarafından yapılmış olmalı. Limar kaskımın dışında HJC ve Giant kasklarımla da mükemmel şekilde eşleşti. Horus, şimdiye kadar denediğim en iyi gözlüklerin başında geliyor.  Ayrıca o kadar hafif ki bir kere taktıktan sonra onu çıkarmak bir daha aklınıza bile gelmeyebilir.


İbrahim Yılmaz: Giant Bicycles Türkiye'de yönetici. Sadece bisiklet kitapları yayınlayan Zebraska Yayınevini'nin kurucusu. Şimdilerde Fransa'da Mont Ventoux'nun eteğinde çalışmalarına devam ediyor, bisiklete biniyor, makaleler yazıyor ve bisiklet üzerine yeni projeler geliştirmeye devam ediyor. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.